Vanliga frågor

Patricias Danscenter är ett dansprogram inom Bailando Studios, en gren precis som andra kurser och stilar som vi erbjuder.

Bailando Studios är ett dansställe för alla och erbjuder många och olika kurser inom flera dansstilar för barn, ungdomar och vuxna. Inom Patricias Danscenter så lär man sig klassisk balett, flamenco och latino pop; allt inom samma danskurs och lektioner och man dansar tillsammans med de olika grupperna som finns oberoende ålder. Anledningen att båda namn syns är historian. Patricia Edvardsson startade sin dansverksmahet under namnet Patricias Danscenter och än idag fortsätter hon undervisa med samma koncept. När  skolan började växa och flera dansstilar introducerades invigdes Bailando Studios.

Gå runt på vår hemsida och titta lite vilka dansstilar vi har. Har du aldrig dansat tidigare så väljer du en kurs för nybörjare eller där det står att inga förkunskaper behövs. Är du osäker så kan du kontakta oss på info@bailandostudios.com för att få lite mer information eller så kan du boka en tid för att bolla per telefon. När du bestämt dig för vilken eller vilka danser du är intresserad av så anmäler du dig via vårt kontaktformulär på den här hemsida under Boka kurs. Observera att anmälan är bindande så välj din eller dina kurser noggrant. Betalningen sker till Ricvida AB:s bankgiro efter att du har fått din faktura. 

Om du har dansat en speciell dansstil någon termin tidigare men det har gått en tid sedan dess så rekommenderar vi att du går igenom nybörjarkursen igen för att fånga upp danslärarens dansteknik och öva grunderna på nytt. Om du däremot har dansat mycket tidigare och är en van dansare så kan du kontakta oss så vi kan guida dig. Skicka mail till info@bailandostudios.com

Om inte annat anges, använd vanliga träningskläder och lätta gympaskor. Tänk på att det ska vara inomhusskor.

Om du dansar Latinodanser som salsa och bachata kan du använda salsaskor men lätta gympasskor är också bra att använda, speciellt i början. För samba kan du använda lätta eller vanliga gympasskor (inomhusskor) samt sambaskor (klackskor) efter samråd med läraren.

Om du dansar flamenco rekommenderar vi träningskläder, en vid lång kjol och stabila skor med lite klack så du kan höra när du stampar.

Om du dansar klassisk balett kan du använda tights och tight tröja men vi rekommenderar att använda tights och en body. Det finns även små och tunna balettskjolar. Balettskor i skinn eller tyg rekommenderas men det går bra att börja med vanliga strumpor. Håret ska vara uppsatt i tofs eller knut, bara det inte ramlar på ansiktet.

För jazz rekommenderar vi jazzskor och träningskläder.

För street rekommenderar vi träningskläder och gympaskor (inomhusskor).

För Dansmix rekommenderar vi träningskläder och lätta gympaskor (inomhusskor).

För Patricias Danscenters elever behöver dansarna vita strumpbyxor och body i den färg och modell som dansläraren anger. Flamencoklackskor behövs vid varje lektion. Vid starten kan man använda strumpor till baletten men senare behöver dansarna balettskor.

Vissa danspass är svettiga och det är helt ok att du svettas. Vid pardans rekommenderar vi att ta med extra t-shirts om du svettar och har nära kontakt.

Du kontaktar oss på info@bailandostudios.com helt enkelt. Berätta vad du är ute efter så kontaktar vi dig och bollar lite om det hela. Det finns möjlighet till paketpriser och det går att delbetala. Vill ni ha privata grupplektioner så kan vi se om det går att ordna. Skriv till info@bailandostudios.com så hör vi av oss så snart vi kan. 

Javisst, vi är vana att organisera dans för möhippor och andra tillställningar. En danstimme kostar 2000 kr/timme för 10 deltagare och därefter 250 kr per person. Det finns också möjlighet att stanna en stund extra i lokalerna för egen festlighet eller om ni vill dansa flera timmar. Vi kan även duka upp ett fint bord ifall ni  vill ta med en flaska bubbel och skåla för bruden. Kontakta oss för paketpris på info@bailandostudios.com

Åh jaa, det kan vi! Under hela 18 år så har vi anordnat många m¨ånga vackra, snygga, roliga bröllopsdanser för brudparet i olika dansstilar i allt från vals till salsa, olika jazzaktiga stilar och fusion. Ni väljer er låt eller så kan vi sitta ner tillsammans för att hitta en bra låt i er stil (utan extra kostnad). En danslektion för brudparet kostar 950 kr/timme, paketpris 10 lektioner: 7500 kr. Det går att delbetala. Kontakta oss info@bailandostudios.com. Har du fler undringar, t.ex. hur man gör med tärnornas dans eller så, kontakta oss även då på info@bailandostudios.com så hör vi av oss. 

Hurra, hurra, hurra, hurra! Javisst kan vi ordna barnkalas. Då kan vi ta emot upp till 20 barn (men behöver då åtminstone att ett par föräldrar finnas på plats). I grundupplägget ingår danslärare, lokal och en timmes dans och lek. 

För idéer utöver detta kontakta oss så kan vi komma överens om en tilläggssumma. Till exempel kan ni stanna en timme längre i vårt kök för att äta tårta eller eller så. Ni kan boka in den största salen så att föräldrarna kan vara med och få plats under dansen. Vi kan ordna s¨å att ni får besök av Musse och Mimmi eller någon av våra andra roliga figurer i olika djurkostymer. Det skulle också kunna handla om en temafest (balett, prinsessor, pirater mm). Det finns även en del dräkter att hyra för en billig peng (samt en depositionsavgift ifall något skulle gå sönder eller behöva kemtvättas). Vi kan dock inte lova att de finns i alla storlekar. 

Låter det intressant? Kontakta oss på info@bailandostudios.com.

Ja, vi är vana att organisera event och aktiviteter för företag. Vi kan anordna danslektioner för stora och små grupper samt uppträdanden. Vi erbjuder även workshops med dans och reflektioner över gruppsamverkan och hitta värdegrunderna. För offert kontakta oss på info@bailandostudios.com

I våra lokaler har vi en dansbutik, Vildoso, som erbjuder salsa-, flamenco-, jazz-, och balettskor bland mycket annat. Vi säljer också danskjolar, dräkter och en hel del tillbehör. Kom gärna och titta. Dessutom finns det förstås olika andra dansaffärer runtom i Sverige där man kan handla fysiskt eller online. 

Som student får du 10% rabatt på våra kurser. Meddela oss till info@bailandostudios.com. Du måste kunna legitimera att du går kurs på heltid.

Ja, företag och organisationer godkänner oss som en del av frisvårdsbidraget. Vi är inte med hos Actiway (eller liknande företag) men man får friskvårdsbidrag för aktivitet hos oss även om vi inte finns med på deras lista. Observera att vår faktura plus din betalning på banken fungerar som kvitto och det är oftast accepterat av arbetsgivaren. Dock skulle vi kunna skriva ett intyg till dig om du ändå skulle behöva det.

Även om vi gärna skulle vilja ha samma antal förare som följare så behöver du inte anmäla dig i par till våra danskurser. Av erfarenhet vet vi att man utvecklas när man byter partner av olika anledningar så under våra kurser roterar vi. Observera att under pandemin har vi enbart dans med äkta par, så att de flesta av våra vanliga parkurser går nu i solo-stil (när man dansar själv).

Absolut inte. Vi repeterar mycket speciellt i början så det är ingen fara. Dessutom är det viktigt att prata med din danslärare så du får lite extra hjälp.

Har du fått en faktura är det bäst att du betalar via bankgirot och glöm inte att skriva ocr-numret. Vid speciella behov, kontakta oss.

Vår swish är 123 323 7708, observera att mottagaren är RICVIDA AB. Du får kvittot på plats om du så önskar.

Vi välkomnar nya danslärare och instruktörer regelbundet. Kontakta oss genom att skicka ett mail till info@bailandostudios.com så bokar vi ett möte.

Alla våra kurser genomförs på svenska. Om vi i i framtiden skulle hålla vissa kurser på engelska så kommer vi att meddela detta före anmälan. Workshops med gästlärare kan dock vara på engelska eller spanska, men då meddelar vi detta när vi annonserar evenemanget. I sådana fall har vi nästan alltid en tolk med. 

Har du ett projekt du vill prata med oss om?

Fyll i vårt formulär för att få svar på din fråga.
Det går även bra att ringa oss!