Vanliga frågor

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationerna och anpassar oss ständigt till restriktionerna. Detta innebär för oss:
 • Pga stora salar och utrymmen (drygt 700 kvm) har vi stora möjligheter att sprida oss i lokalerna och undvika trängsel.
 • Alla som kommer in i danscentret, oavsett anledning, måste tvätta händerna med tvål och hålla ordentligt avstånd. Är man sjuk eller har man den minsta symptom ska man stanna hemma.
 • Våra salars golv är markerade så att det blir lätt att hålla sig till ett designerat område.
 • Det finns tillgång till handsprit vid alla ingångar och i danssalarna.
 • Bara de minsta och nya dansare kan komma in i danscentret  med en förälder. Vi ber all sällskap att vänta utanför danscentret.
 • Det är inte tillåtet att flytta stolarna eller markerade platser.
 • Alla dansare ska komma ombytta och klara för att dansa.
 • De flesta av våra danser numera är solo danser (när man dansar själv utan partner). De enda kurser i par vi gör är den när kommer med äkta par (sambo, serbo).
 • För de kurserna (jazz, balett och yoga) som yogamatta behövs så rekommenderar vi att ta egen yogamatta med sig.
 • Omklädningsrummen begränsas till 1 person/rum
 • Vi har ökat antalet extra-insatta städningar av lokalen och alla studios. Alla handtag rengörs regelbundet för din säkerhet.

Patricias Danscenter är ett dansprogram inom Bailando Studios, en gren precis som andra kurser och stilar som vi erbjuder.

Bailando Studios är ett dansställe för alla och erbjuder många och olika kurser inom flera dansstilar för barn, ungdomar och vuxna. Inom Patricias Danscenter så lär man sig klassisk balett, flamenco och latino pop; allt inom samma danskurs och lektioner och man dansar tillsammans med de olika grupperna som finns oberoende ålder. Anledningen att båda namn syns är historian. Patricia Edvardsson startade sin dansverksmahet under namnet Patricias Danscenter och än idag fortsätter hon undervisa med samma koncept. När  skolan började växa och flera dansstilar introducerades invigdes Bailando Studios.

Gå runt vår hemsida och kolla vilka dansstilar vi har. Har du aldrig dansat tidigare så väljer du kursen för nybörjare eller där inga förkunskaper behövs. Är du osäker kan du kontakta oss på info@bailandostudios.com för att få mer information eller boka en tid för att bolla per telefon. När du bestämmer dig över vilken eller vilka danser så anmäler du dig via vår kontaktformulär. Observera att anmälan är bindande så välj din eller dina kurser noggrant. Betalningen sker genom RICVIDA ABs bankgiro efter att du har fått din faktura.
Om du har dansat dansstilen en termin tidigare och det har gått en tid så rekommenderar vi att du går igenom nybörjarkursen igen för att fånga danslärares dansteknik och grunderna på nytt. Om du däremot har dansat mycket tidigare och är en van dansare kan kontakta oss så vi kan guida dig. Skicka mail till info@bailandostudios.com

Om inte annat anges, använd vanliga träningskläder och lätta gympaskor. Tänk på att det ska vara inomhusskor

Om du dansar Latinodanser som salsa och bachata kan du använda salsaskor men lätta gympasskor är också bra att använda, speciellt i början. För samba kan du använda lätta eller vanliga gympasskor (inomhusskor) samt sambaskor (klackskor) efter samråd med läraren.

Om du dansar flamenco rekommenderar vi träningskläder, en vid lång kjol och stabila skor med lite klack så du kan höra när du stampar.

Om du dansar klassisk balett kan du använda tights och tight tröja men vi rekommenderar att använda tights och body. Det finns även små och tunna balettskjolar. Balettskor i skinn eller tyg rekommenderas men det går bra att börja med vanliga strumpor. Håret ska vara uppsatt i tofs eller knut, bara det inte ramlar på ansiktet.

För jazz rekommenderar vi jazzskor och träningskläder.

För street rekommenderar vi träningskläder och gympaskor (inomhusskor).

För Dansmix rekommenderar vi träningskläder och lätta gympaskor (inomhusskor).

För Patricias Danscenters elever behöver dansarna vita strumpbyxor och body i den färg och modell som dansläraren anger. Flamencoklackskor behövs vid varje lektion. Vid starten kan man använda strumpor till baletten men senare behöver dansarna balettskor.

Vissa danspass är svettiga och det är helt ok att du svettas. Vid pardans rekommenderar vi att ta med extra t-shirts om du svettar och har nära kontakt.

För att boka en privat lektion, kontakta oss på info@bailandostudios.com Privata lektioner för en person kostar 850 kr/timme. Är det pardans så kostar detsamma 850 kr/timme. Det finns paketpriser 10 privata lektioner 6000 kr. Det går att delbetala. För privata grupplektioner kontakta oss på info@bailandostudios.com
Ja, vi är vana att organisera dans för möhippor och andra tillställningar, med tilltugg om det önskas. En möhippa danstimme kostar 1500 kr/timme för 8 deltagare och därefter 200 kr per person. Det inkluderar även att ni kan stanna i lokalerna en timme till för egen festlighet. Vill ni dansa i flera timmar, kontakta oss för rabattpris på info@bailandostudios.com
Ja, det kan vi. Under 18 år har vi anordnat snygga olika bröllopsdanser för brudparet och tärnorna i olika dansstilar från vals till salsa, jazzktiga stilar och fusion. Ni väljer er låt eller kan vi sitta tillsammans och välja er stil (utan extra kostnad). En danslektion för brudparet kostar 850 kr/timme, paketpris 10 lektioner: 6000 kr. Det går att delbetala. För tärnornas dans kontakta oss på info@bailandostudios.com
Ja, vi är vana att organisera event och aktiviteter för företag. Vi kan anordna danslektioner för stora och små grupper samt uppträdanden. Vi erbjuder även workshops med dans och reflektioner över gruppsamverkan och hitta värdegrunderna. För offert kontakta oss på info@bailandostudios.com
Som student eller pensionär får du 10% rabatt i våra kurser. Meddela oss till info@bailandostudios.com. Du måste kunna legitimera att du går kurs på heltid och att du är pensionär på heltid.

Ja, företagen och organisationer godkänner oss som en del av frisvårdsbidraget. Observera att vår faktura och din betalning på banken fungerar som kvitto och det är oftast accepterat hos arbetsgivaren. Dock skulle vi kunna skriva ett intyg till dig om du ändå skulle behöva det.

Även om vi gärna skulle vilja ha samma antal förare som följare så behöver du inte anmäla dig i par till våra danskurser. Av erfarenhet vet vi att man utvecklas när man byter partner av olika anledningar så under våra kurser roterar vi. Observera att under pandemin har vi enbart dans med äkta par, så att de flesta av våra vanliga parkurser går nu i solo-stil (när man dansar själv).

Kurserna om inte anges genomförs på svenska. Vissa kurser kan i framtiden hållas på engelska men vi meddelar detta innan anmälningen . Workshops och gästlärare dock kan vara på engelska eller spanska men vi meddelar när vi annonserar evenemanget. 

Absolut inte. Vi repeterar mycket speciellt i början så det är ingen fara. Dessutom är det viktigt att prata med din danslärare så du får lite extra hjälp.

Vi välkomnar nya danslärare och instruktörer regelbundet. Kontakta oss genom att skicka ett mail till info@bailandostudios.com så bokar vi ett möte.

Har du fått en faktura är det bäst att du betalar via bankgirot och glöm inte att skriva ocr-numret. Vid speciella behov, kontakta oss.

Vår swish är 123 323 7708, observera att mottagaren är RICVIDA AB. Du får kvittot på plats.

Det finns olika dansaffärer i Sverige där man kan handla fysiskt eller online. I våra lokaler har vi dansbutiken www.vildoso.com som erbjuder salsa-, flamenco-, jazz, och balettskor bland annat. Dessutom säljer vi danskjolar, dräkter och tillbehör.

Har du ett projekt du vill prata med oss om?

Fyll i vårt formulär för att få svar på din fråga.
Det går även bra att ringa oss!