Om oss

flamencokurs karlstad

Bailando Studios – ett danscenter för alla.

Bailando Studios är ett danscenter för alla. Oavsett ålder och kön kan du hitta en dans som passar just dig. VI har kurser där man dansar själv eller i grupp men även pardans. Här kan du uppleva musik och sätta dina känslor i rörelse.

Vi erbjuder fristående kurser men även dansprogram. Här kan man bland annat dansa salsa, bachata, merengue, flamenco, sevillanas, spanska danser, bugg, street/hiphop, dancehall, jazz, dansmix, klassisk balett och träna Floor & Barre. Vi på Bailando Studios organiserar “social parties” , dansfester och danstillfällen så att man kan öva sina dansfärdigheter men även för att umgås och ha en trevlig stund. Våra fester är i våra lokaler men även på andra ställen i Karlstad-området.

Vi har stor erfarenhet av att anordna möhippor, workshops och fester. VI kan ta hand om små och stora grupper, och vi anpassar oss till de förutsättningar ni har i form av danskunskap, målsättning och budget. Vi erbjuder även privata lektioner för att snabbt komma igång med dansen eller utveckla det man kan och har lärt sig. Kontakta oss för mer information.

Vi söker ständigt efter intruktörer och danslärare.

Våra instruktörer brinner för sina dansstilar, är hungriga på utveckling och ger det lilla extra till sina dansare. Som en i vårt team får du vara med och utforma Bailando Studios.

Patricia Edvardsson

Bailando Studios startades som Patricias Danscenter år 2004 i Karlstad, där grundaren Patricia Edvardsson, undervisade klassisk balett, latino och flamenco i samma danslektion till barn, ungdomar och vuxna. Numera är Patricias Danscenter ett speciellt program inom Bailando Studios, där dansarna följer upp ett program som bygger på disciplin, dansutveckling och förstärkning av självförtroendet.

Som dansare i programmet uppträder man i den årliga teater-showen på Scalateaterna där alla briljerar som stora dansstjärnor oavsett nivå och förutsättningar.

bailando dans studios karlstad
Historia

Patricia flyttade till Sverige 1997 och har fortsatt sin utbildning hos de lärare som hon hade under åren i Peru. De senaste åren har hon tränat hos Cathy Del Sol i Lima, Peru, och i Juan Polvillos flamencoskola i Sevilla, Spanien.

Soledad de Vildoso

Patricia började dansa spanska danser och klassisk balett redan vid sju års ålder i Ilo, Peru – där hade hennes mor, Soledad de Vildoso, en dansskola. Sedan dess har Patricia utbildat sig vid olika skolor i Lima och medverkat aktivt i tablaos flamencos (flamenco­föreställningar).

Klassisk balett

På sistone har Patricia dansat på olika föreställningar, arrangemang, personalfester m m runt om i Värmland. 2003 började hon undervisa några entusiastiska tjejer i klassisk balett, spanska och internationella danser samt flamenco.