Yoga

På Bailando Studios erbjuder vi vanligtvis Ashtangayoga, Yinyoga och Mysore.

 

Yinyoga 

En lugn och meditativ yogaform med stilla avslappnande positioner. Yinyoga är ett perfekt komplement till alla former av fysisk träning som gör att musklerna stelnar till. Det är också en mental träning för att öva sig på att lugna tanken och bara vara utan att prestera. Övningarna är särskilt framtagna för att mjuka upp området kring höfter, lår, bäckenet och nedre delen av ryggraden.

Yinyoga är ett bra tillfälle att träna mindfulness. Att bli medveten om vad som händer i kroppen, hur du tänker och känner. När tankar och känslor kommer upp kan du se om du kan acceptera det du tänker och känner, utan att döma, värdera eller önska att det vore annorlunda. Bara notera och var medveten om att varje tanke, känsla eller kroppsförnimmelse som uppstår, blommar ut och sedan försvinner.

Vi kommer att köra ett nytt koncept med kortkurser på tre tillfällen. Om intresse finns så återkommer vi med ny kurs.

(Observera att ljud som kan upplevas som störande kan förekomma.)

Yogalärare: Nina Nylén, söndagar kl 17:05-18:05, 60 min lektionstid, 3 tillfällen, pris: 500 kr, drop-in-pris: 200 kr/tillfälle, vi återkommer med startvecka.

 

 

Den här våren kommer vi inte att ha någon Ashtangyoga eller Mysore.

Ashtangayoga 

En stärkande yogaform som balanserar kroppens styrka och smidighet. En serie rörelser genomförs i ett flöde i samklang med lugna medvetna andetag. Ashtangayogans fördelar är bland annat att den ökar vår koncentrationsförmåga, höjer vårt immunförsvar, förbättrar vår kroppskännedom och gör oss piggare.

 

Mysore 

Mysore Style innebär att alla tränar på sina ställningar, som de fått av läraren, utifrån sina egna förutsättningar.Varje utövare får individuellt anpassad hjälp av läraren med ställningar, guidning och justering.

Till kursbokningen