Patricias Danscenter

Patricias Danscenter är numera ett dansprogam inom Bailando Studios men var det ursprungliga namnet av studion. Patricias Danscenter var skapat för att barn, ungdomar och vuxna skulle lära sig många olika dansstilar, på ett effektivt sätt med hjälp av glamour och att uppträda på show. Eleverna lär sig grundteknik, disciplin och samhörighet genom först klasssik balett, flamenco, spanska danser och latinodanser. Därefter dansar vi även jazzdans, lyricaldans, karaktärsdans och nya dansstilar som hjälper dansarna att förstå de olika dansstilar som finns. Vi kombinerar alltid danslektioner med uppträdande och dansföreställningar. Dess skapare, Patricia Edvardsson har under snart 20 år utvecklat programmet i Karlstad.

För att anmäla sig behöver vårdnadshavare anmäla barnet genom att skicka mail till info@bailandostudios.com. Ni får gärna ringa 0703-100605 (Patricia) för mer information.

För att kunna uppträda skaffar man sig dansklädseln, som sömmerskor och skräddare i Spanien och Peru syr åt oss (flamenco och spanska danser) samt vi beställer dräkter för balett och latinodanserna. Till danslektionerna använder vi en sorts uniform när det gäller body (leotart, dansdräkt), strumpbyxor, balettskor och flamencoskor.

 

Chiquititas, barn 3-5 år (Alla är välkomna)

Alla är välkomna att dansa. Till föreställningar skaffar man sig en spansk dans dräkt, en tutu eller balettdräkt, samt en latinoklänning

Lördagar kl. 9.00-10.00

 

Nenas flamencas, barn  (Vi välkomnar nya dansare)

Nenas har redan dansat några år så de har skaffat sig några dräkter utöver de basdräkterna. Barnen är fortfarande unga så det är inga problem för nya att vara med.

Tisdagar kl. 17.00-18.00

Lördagar kl. 10.00-11.30

 

Niñas, äldre barn

Chicas flamencas har redan dansat i flera år. Vi välkomnar barn som har utövat någon annan dansstil eller sport med koordination och kondition.

Tisdagar kl. 18.00-19.00

Lördagar kl. 11.30-13.00

 

Mozas flamencas, ungdomar 13-20 år

De flesta av mosas har dansat i flera år sedan de var 5 år gamla. Men vi har under åren tagit emot ungdomar som har dansat andra dansstilar eller tillämpat någon sport där koordinationen och kondition ingår.

Måndagar kl. 18.00-20.00

Torsdagar kl. 18.00-20.00

Lördagar kl. 13.00-14.30

 

Vuxna

Vi ha olika grupper och nivåer. Kontakta oss om du vill delta i våra grupper.

 

bailando dans studios karlstad

Till kursbokningen