Klassisk balett

Klassisk balett är en traditionell och underbar sätt att lära sig grunderna till dansteknik samt att träna smidighet, balans, styrka och koordination. Den karakteriseras för sin mjukhet i rörelser som gömmer ett starkt arbete bakom sig. Vi börjar med uppvärmning på golvet som följer balettsgrunderna och sedan använder vi stänger eller stolar för att kunna utöva balettstegen. Varje lektion gör vi en kombination som heter Adagio och vi bygger upp en koreografier till klassisk musik. Vi dansar balett enligt den ryska skolan från Moskva. Det är aldrig för sent för att lära sig klassisk balett.

 

Balett 4-5 år

Denna kurs är en introduktionskurs till dans där dansarna dansar till klassisk musik och lär sig några steg till klassisk balett. Kursen är anpassad för fyra- och femåriga och är en lätt version av en klassisk balettlektion pga barnens ålder.

Måndagar kl. 17.00-17.45, 12 tillfällen, 45 min lektionstid, start v 5, pris: 1295 kr

 

Balett 6-7 år

Denna kurs är en introduktionskurs till dans där dansarna dansar till klassisk musik och lär sig några steg till klassisk balett. Kursen är anpassad för sex- och sjuårigar och är en lätt version av en klassisk balettlektion pga barnens ålder. Den fungerar både som nybörjarkurs och som fortsättningskurs för de som dansat tidigare.

Måndagar kl. 17.15-18.00, 12 tillfällen, 45 min lektionstid, start v 5, pris: 1295 kr
Lärare: Amanda Bern

 

Balett 8-10 år

En kurs för de barn som vill fortsätta dansa balett.

Tisdagar kl. 17.00-17.50, 12 tillfällen, 50 min lektionstid, start v 5, pris: 1350 kr
Lärare: Ida Sjöberg

 

 

Klassisk Balett i Patricias Danscenters program

Se Patricias Danscenters program eller Patricias Dans. I detta program lär dansarna klassiska balett men man delar lektionerna med andra dansstilar, framförallt latinodanser och flamenco. Detta betyder att varje lektion delas i tre eller flera delar, beroende av hur många dansstilar man lär sig.

Danslärare:  Patricia Edvardsson, Se Patricias Dansprogram för respektive ålder

 

Klassisk balett, vuxna  (f.d. 40+)

Vi har tagit ett speciellt program för nybörjare och för de som har dansat tidigare men behöver komma igång igen. Träningen är intensiv men var och en utvecklas i sitt eget tempo. Vi börjar från grunderna och lär oss rörelsevokabulären och de olika stegen. Under 40 är också välkomna. Vi börjar med uppvärming på golvet, dans vid stången/stolen och fortsätter med centret och diagonalen. Ta med engen dansmatta/yogamatta.

Tisdagar kl. 18.10-19.10, 12 tillfällen, 60 min lektionstid, start v 5, pris: 1650 kr
Lärare: Patricia Edvardsson

 

Klassisk balett 60+

Vi har tagit ett speciellt program för nybörjare seniors som är över 65 år. Under kursen kan du lära dig rörelsevokabulären och träna i balettens formspråk med fastlagda rörelser och positioner. Träningen är anpassad så att var och en utvecklas i sitt eget tempo. Ta med egen dansmatta/yogamatta.

Tisdagar kl. 16.00-17.00, 12 tillfällen, 60 min lektionstid, start v 5, pris: 1650 kr
Lärare: Patricia Edvardsson

 

 

klassisk balett karlstad

Till kursbokningen