FRIDAns, ny kurs!

Vår nya lärare, Frida Svensson, flyttade till Karlstad från Karlskoga för 1,5 år sedan för att plugga till psykolog på Karlstad Universitet. Hon har tidigare dansat cirka 10 år på Karlskoga Danscenter, där hon dansade disco, hip hop, Show dans och Contemporary/modern och dessutom tävlade i discodans i några år. Frida brinner för att alla människor ska känna sig sedda, mental och fysisk hälsa, samt att alla ska få känna dansglädje utan prestationsångest!

 

FRIDAns, ungdomar och vuxna

Vi fokuserar under klassen på känsla, vara närvarande i dansen och viktigast av allt, att vi ska dansa och ha kul – ingen prestation! Du behöver inte ha dansat innan!

Passet inleds med en kort uppvärmning som följs upp av en yoga-inspirerad stretch som får oss att slappna av och släppa stressen som finns utanför danssalen! Sedan har vi improvisationsövningar som fokuserar på att uttrycka känslor via rörelser och att vara fri i sitt uttryck, samt ”flow”. Vi övergår sedan i koreograferad dans inom dansstilen Contemporary. Passet avslutas med att vi tillsammans varvar ned med en kortare mindfulness-avslappningsövning.

Contemporary är en mycket fri dansstil med mycket konstnärlig frihet, där känslan i dansen står i fokus. Dansstilen är närbesläktad med jazzdans, modern och balett, men är betydligt friare i sina rörelser.

 

Lärare: Frida Svensson

Söndagar, kl. 18.20-19.50, 12  tillfällen, 90 min lektionstid, start v 5

Vårt speciella introduktionspris!

För ungdomar 15-19 år: 1250 kr,   För vuxna: 1500 kr

 

 

Till kursbokningen