Flamenco

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans. Flamenco innehåller flera dansstilar, några glada, några eldiga och även sorliga men alla är starka, dansas med temperament och utvecklar koordinationen. Vi börjar med den glada rumba flamenca, tangos och även den regionala dansen sevillanas (som inhehåller fyra delar), som dansas i festivaler med vackra klänningar. Sedan går vi vidare till andra dansstilar som alegrías, fandangos, guajiras, etc. När man dansar flamenco lär man sig att stampa (s.k. zapateo), att arbeta och synkronisera med armarna (s.k. braceo) och förbättra sin hållning.

 

Flamenco Nybörjare

Du behöver inte ha några danskunskaper alls inom flamenco eller en annan dansstil. Här börjar vi med att lära oss takten till tangos, rumba flamenca och sevillanas samt vi jobbar på några grundsteg. Danstegen är relativt enkla och mycket glada; senare adderar vi arbete med armarna, händer och huvud. Långsamt lär vi oss också grundsteget till sevillanas och vi börjar sy ihop den förbestämda koreografin som tillhör denna dansstil. Det är aldrig fel, utan snarare bäst, att gå igenom denna kurs flera gånger så att grunderna sitter rätt.

Inget datum

 

Flamenco 1: 25+

Du har dansat minst en eller två terminer i flamenco och känner dig bekväm med den första sevillanas, rumba flamenca och kan följa den första tangos. Denna grupp arbetar intensivt på att lära sig nya steg och koreografier och hinner träna hemma. Lektionen är uppbyggd så att man fokuserar mycket på dansteknik första delen av lektionen och arbetar hårt med kroppen för att kunna utvecklas.

Max antal:  8

 

Flamenco 2: 40+ Dancing Queens:

Denna kurs är för dig som har dansat flamenco i flera terminer men vill gå igenom stegen i lugn och ro. Gruppen kan ha olika nivåer men vi balanserar och hjälper varandra att komma ikapp. Du måste kunna dansa första sevillanas och vi fortsätter med att lära oss sevillanas nummer 2. Vi sätter fokus på känsla, förbättra rörelsemönster och sy ihop mer komplexa koreografier.

Dansinstruktör: Patricia Edvardsson, söndagar kl. 16.00-17.00. 10 tillfällen, 1350 kr, start vecka 33.

Max antal: 8

 

Flamenco 3 Tacones flamencos:

Denna kurs är för dig som redan har dansat flamenco i några år men vill gå igenom grunderna kontinuerligt. Du måste kunna sevillanas nummer 1 och 2, grundstamparna och har börjat använda händerna och fingrarna på danserna. Du har även testat olika stilar som grunderna till alegrias och bulerias.  Vi fortsätter med sevillanas nummer 3 och 4, men vi sätter fokus på rumba, tangos flamencos, alegrías, fandango de huelva och andra flamencostilar.

Dansinstruktör: Patricia Edvardsson, torsdagar kl. 20-10-21.10 (intensiv) och söndagar kl. 17.00-18.00 (grundläggande). 20 tillfällen, 2700 kr, start vecka 33.

Max antal: 8

 

Flamenco 4 Bailaoras:

Denna kurs är för dig som har dansat flamenco i några år, vill arbeta intensivt på olika dansstilar och vill utforksa mer inom flamenco alegrías, seguiriyas och bulerías, bl.a. Du kan redan alla sevillanas och fokuserar på att förbättra och kontrollera dina giros (snurr och sväng), zapateo (stamp) och braceo (armrörelser).

Dansinstruktör: Patricia Edvardsson, måndagar och torsdagar kl. 20-10-21.10, 20 tillfällen, 2700 kr, start vecka 33.

Max antal: 6

bailando studios flamenco dans karlstad

Till kursbokningen