Flamenco

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans. Flamenco innehåller flera dansstilar, några glada, några eldiga och även sorliga men alla är starka, dansas med temperament och utvecklar koordinationen. Vi börjar med den glada rumba flamenca, tangos och även den regionala dansen sevillanas (som inhehåller fyra delar), som dansas i festivaler med vackra klänningar. Sedan går vi vidare till andra dansstilar som alegrías, fandangos, guajiras, etc. När man dansar flamenco lär man sig att stampa (s.k. zapateo), att arbeta och synkronisera med armarna (s.k. braceo) och förbättra sin hållning.

 

Flamenco, vuxna nybörjare

Du behöver inte ha några danskunskaper alls inom flamenco eller en annan dansstil. Här börjar vi med att lära oss takten till rumba flamenca, tangos och sevillanas samt vi jobbar på några grundsteg. Danstegen är relativt enkla och mycket glada; senare adderar vi arbete med armarna, händer och huvud. Långsamt lär vi oss också grundsteget till sevillanas och vi börjar sy ihop den förbestämda koreografin som tillhör denna dansstil. Det är aldrig fel, utan snarare bäst, att gå igenom denna kurs flera gånger så att grunderna sitter rätt.

Torsdagar kl. 17.55-18.55, 12 tillfällen, 60 min lektionstid, start v 5, pris: 1650 kr
Lärare: Pernilla Strömgren

 

Flamenco, vuxna, fortsättning

Måndagar kl. 19.00-20.00, 12 tillfällen, 60 min lektionstid, start v 5, pris: 1650 kr
Lärare: Mirjam Sköld

 

 

Patricias Danscenter: 

 

Flamenco små barn, barn och ungdomar

För att dansa flamenco som barn eller ungdom så har vi anordnat  ett dansprogram som heter Patricias Dansprogram eller Patricias Danscenter. I programmet ingår flamenco, latinodanser och klassisk balett som grund till alla danser. Se Patricias Danscenter för mer information eller kontakta oss.

Danslärare: Patricia Edvardsson, se Patricias Danscenter för dagar och tider.

 

Flamenco (och latinodanser), vuxna, gruppen Ronda (Dancing Queens):

Denna kurs är för dig som har dansat flamenco i flera terminer men vill gå igenom stegen i lugn och ro. Vi välkomnar vuxna i olika åldrar som kan dansa på tisdagsförmiddagar och som vill tillhöra en dancing grupp. Gruppen kan ha olika nivåer men vi balanserar och hjälper varandra att komma ikapp. Vi kommer att lära oss alla Sevillanas och vi kommer att fokusera på sevillanas nummer 3. Vi sätter fokus på känsla, förbättra rörelsemönster och sy ihop mer komplexa koreografier.

Danslärare: Patricia Edvardsson,

Flamenco 1: vuxna, fortsättning

Denna kurs är för dig som har dansat flamenco en termin eller två (t. ex. vanlig termin och sommardans) eller för dig som känner sig bekväm med koordination och/eller har god dansvana. Vi välkomnar även gamla dansare som redan har testat flamenco med oss och som skulle vilja ta upp det igen. Vi kommer att värma upp med rumba flamenca och gå djupare in i tangos flamencos. Sevillanas del 1 kommer vi att jobba med och vår strävan är att kunna dansa den med armarbete i slutet av terminen.

 

Flamenco 3: Gruppen Jerez, tordagar och söndagar

Denna kurs är för dig som redan har dansat flamenco i några år men vill gå igenom grunderna kontinuerligt. Du måste kunna sevillanas nummer 1 och 2, grundstamparna och har börjat använda händerna och fingrarna på danserna. Du har även testat olika stilar som grunderna till alegrias och bulerias.  Vi fortsätter med sevillanas nummer 3 och 4, men vi sätter fokus på rumba, tangos flamencos, alegrías, fandango de huelva och andra flamencostilar. Nytt för denna termin är grunder till soleá por buleria och seguiriya.

Danslärare: Patricia Edvardsson, torsdagar kl. 20.00-21.30 (intensiv) och söndagar kl. 15.30-17.00 (grundläggande), minst 20 tillfällen, 90 min lektionstid, start torsdag vecka 3

 

Flamenco 4: Gruppen Sevilla, måndagar och torsdagar

Denna kurs är för dig som har dansat flamenco i några år, vill arbeta intensivt på olika dansstilar och vill utforksa mer inom flamenco alegrías, seguiriyas och bulerías, bl.a. Du kan redan alla sevillanas och fokuserar på att förbättra och kontrollera dina giros (snurr och sväng), zapateo (stamp) och braceo (armrörelser). Fokus denna termin blir arbete med mantón, tangos de Málaga, guajira och seguiriya

 

 

Om du är intresserad av att anmäla dig till någon av kurserna under Patricias danscenter utan att ha deltagit här tidigare så hoppas vi att du vill kontakta Patrica först, hon kan nås på telefon 0703-100605 . Kurserna inom det här dansprogrammet är utformat för dem som vill satsa lite extra på dansen.

 

Till kursbokningen