Tangohelg

Under fredag-lördag den 14-15 oktober kommer vi att erbjuda två olika workshops och en helkväll för en milonga (tangofest). Vi har besök av två internationella gäster med lång meritlista, Alejandro Beron och Kelly Lettieri, som kommer till oss från Buenos Aires i Argentina, och från New York, USA.

Tänk på att anmälan är bindande. Vid alltför få anmälningar förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget.

 

Fredag kl 17:30-19:00 Workshopen The Secrets of the Social Dance Floor, registrering kl. 17:00

Alejandro och Kelly delar med sig av sina tips, tricks och ”yeites” (trix på gatans språk runt Rio de la Plata), så att du kan känna dig säker och bekväm när du dansar ut i milongan! Fördjupa dig i hur man bygger upp samhörighet med den du dansar med, lär dig hitta sambanden mellan vardagens gång och rörelser med de i tangons värld. Genom att använda enkla byggstenar så kan du utöka dina kreativa möjligheter och hitta enkelheten i din rörelse över dansgolvet.

Workshopen är speciellt utformad för nybörjare på alla nivåer. Detta för att du redan som nybörjare ska kunna njuta av tangon. Har du redan gått någon kurs eller är van tangodansare så kan du alltid nå djupare i din utveckling.

Pris: 350 kr

Obs! Det här priset gäller fram till den 1 oktober, senare kommer priset att höjas.

 

Fredag kl 19:30 Milonga!

Vi dansar fram till en halvimme före midnatt. Kvällen kommer att innehålla en mycket professionell DJ i form av Kelly, ett dansframträdande av Alejandro och Kelly, en tapasassiett och ett litet glas vin eller annan dryck, skön social samvaro runt dansgolvet och tango, tango, tango!

Pris: 250 kr tillsammans med någon workshop, annars 300 kr.

Obs! Det här priset gäller fram till den 1 oktober, senare kommer priset att höjas.

 

Lördag kl 15:30-17:00 Workshopen Harmonizing Your Giros, registrering kl. 15:00

Giro (spanska för sväng) erbjuder ett utrymme med obegränsade möjligheter för varje tangodansare. Vi kan använda den för att uttrycka vår samhörighet, för att illustrera våra favoritstycken i musiken, eller till och med för att ta oss förbi trängseln på dansgolvet. Som livets gång kommer vår resa in i tangons olika giron aldrig att ta slut, det finns alltid mer att upptäcka, mer att uttrycka ännu innerligare.

Under Harmonizing Your Giros kommer Alejandro och Kelly guida er med hjälp av olika övningar och tips för att förfina de giros som ni redan kan, och de kommer att erbjuda er strukturer som ger er större kreativ frihet och samhörighet när det är dags att börja improvisera. De i ledarens roll kommer att förbättra sin kreativitet och improvisationsförmåga genom girot, och de i följarens roll kommer att öka sin förmåga att ta sig an en mer proaktiv roll när dansturen föreslås. Workshopen passar alla nivåer.

Pris: 350 kr

Obs! Det här priset gäller fram till den 1 oktober, senare kommer priset att höjas.

 

Var för sig kostar de tre delarna 1000 kr sammanlagt, men vi erbjuder ett paketpris för alltihop för bara 750 kr.

Obs! Det här priset gäller fram till den 1 oktober, senare kommer priset att höjas.

 

Gå tillbaka till boka-kurs-sidan för att anmäla dig!

 

Par som anmäler sig (förare och följare) kommer att få plats direkt medan singlar får stå på tur tills någon med motsatt roll har anmält sig.

Workshoparna kommer att hållas på engelska men vid behov kommer vi att erbjuda någon form av översättning under lektionen.

 

Vi kommer att kunna erbjuda privata lektioner med Alejandro och Kelly under den 15-16 oktober. Kontakta Bailando Studios på info@bailandostudios.com för mer information.

 

Tänk på att anmälan är bindande. Vid alltför få anmälningar förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget.

 

 

 

Våra gästers meritlista

Alejandro Beron och Kelly Lettieri är ett professionellt tangopar som nu ger sig ut på sin första stora internationella turné tillsammans efter att ha arbetat ihop runtom i Argentina och även online i ett flertal länder under pandemin. De har sammanlagt 20 års erfarenhet från mer än 20 olika länder och 75 olika städer världen över. De uppträder och de undervisar, de är med som domare i olika tangotävlingar, de tränar professionella dansare runtom i världen i hur man lär ut tango, de coachar tävlande dansare och de koreograferar. De har deltagit individuellt och tillsammans i olika tävlingar.

Alejandros mest berömvärda titlar är femfaldig Vice Champion i El Campeonato de la Ciudad och femfaldig finalist i Mundial. Han har varit domare i tävlingar som Gala Dance i Ryssland och Bonaerenses och han har koreograferat tangoshower för Taorminas och Tunisiens Film Festivaler. Han har uppträtt och hållit workshops på mer än 25 olika tangofestivaler som till exempel First Moscow Tango Festival, Taormina Tango Festival, Benidorm Tango Festival, Bailemos Tango Festival i Buenos Aires, Milongueros Festival i Bukarest, Samsun Tango Festival, Patras Ionian Tango Festival, Argentina Tango Festival, Sofia Tango Festival och El Festival Mundial de Tango.

Kellys mest anmärkningsvärda meriter är: Hon är tidigare och nuvarande fakultetsmedlem av Steps on Broadway, Escuela Mundial de Tango, Dancesport, och Astoria Tango Club. Hon har uppträtt och undervisat över hela USA och Argentina. Viktiga föreställningar: AdicTango show i Philadelphia, Manila Tango Marathon och the NY Dance Parade. Hon var utvald danare på det argentinska ekipaget i New York Hispanic Day-paraden på 5th Avenue, vid firandet av 200-årsjubileumet på den argentinska ambassaden i New York, och vid kortfilmsfestivalen OctoberTango och Walk of Contrasts. Hon har gjort koreografin för The Imbible Off Broadway på New World Stages. 2016 blev hon vice champion i ATUSA, USA:s officiella Tangomästerskap och hon har deltagit i ett flertal tävlingar i USA och Argentina.

Till kursbokningen