Vi kommer att erbjuda två olika workshops den här kvällen.

Tango är en dansstil inom flamencon som är svängig och lekfull. Den kan vara ”gullig” men den är också stark. I Andalusien dansas Tangos på olika sätt i olika byar men även olika dansare kan ha sin egen stil. Den här kommer från trakterna kring Granada.

Bulería är en flamencostil med snabb varierande rytm. Ordet kommer endera från det spanska ordet för att retas, eller från ett ord som är släkt med vårt ord för buller, ungerfär larm och tumult. Stilen har lite extra dramatik och det är därför populärt att avsluta många flamencosammankomster med en bulería.

 

Du behöver inte ha någon flamencoerfarenhet för att delta men det är bra om du har dansat någon dansstil tidigare, eller har bra koordination helt enkelt, så att du kan hänga med. Det här är ingen workshop för nybörjare, för tempot blir högt, men workshopen kommer att anpassas till alla nivåer. För att dansa tangos behöver du först lära dig stegen, sedan kan du lägga till kroppsarbetet och till sist sätter du din egen prägel. På så sätt kan alla dansa med i denna workshop.

Datum: fredag den 21/4.
Tid: kl. 16.45-18:30 Tangos de Granada, kl 18:35-20:05 Bulería

Pris vid anmälan senast 19/4: 1 workshop: 350 kr. Pris för 2 workshopar: 600 kr.

Pris efter 19/4: 1 workshop: 400 kr, 2 workshoppar: 750 kr.

Anmälan görs här på hemsidan under fliken Boka kurs.
Anmälan är bindande för att vi ska kunna planera workshoparna.

Efter workshoparna finns det möjlighet att träffas och prata mer flamenco och ha lite knytkalas (tapas).

 

KalenderDatum: 2023-04-21

KlockaTid: 16:45 - 20:05

PlatsPlats: Bailando Studios, Axgatan 1 (i utkanten av Gräsdalen), Karlstad